Kişisel web sayfası

E-Posta Adresi ortucu34@gmail.com

2023 yılında Türkiye

Ana Sayfa » ASTROLOJİ » 2023 yılında Türkiye

2023 yılı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağı önemli kilometre taşlarından biri olacaktır. Türkiye hala çok büyük zorluklarla karşı karşıya. Ekonomik kriz gündemimizde iken deprem felaketi ülkemizi vurdu. On binlerce insanımız hayatını kaybetti. Şehirler yıkıldı. Halen aşılması gereken birçok engel varken, sağlık, hukuk ve birçok alanda yozlaşmalar giderek artmaya devam etti. Böyle bir atmosferde genel seçimlere gidiliyor. Elbette merak ediyoruz. Bizi nasıl bir dönem bekliyor?  

Natal Harita ile birlikte
2023 Güneş dönüşü haritası

Bu yıl ülkemiz 4. Ev profeksiyonu yaşıyor. Yıllık haritada  Natal 1. Ev olan Yengeç burcu yükseliyor. Yıl yöneticisi Venüs hem natal haritada hem de Güneş dönüşü haritasında 5. Evde Akrep burcunda  yer alıyor. İlerletilmiş haritada progres Ay, henüz kova burcunda 8. evde, Nisan ‘dan itibaren ise Balık burcuna 9. Eve ilerlemiş olacak. Güneş ve Ay Tutulmalarının yanı sıra bu yılın önemli göstergelerinden biri de 23 mart- 11 Haziran tarihleri arasında  Plüton  Kova burcundaki seyahati olacak. Plüton ile ilgili bu süreci daha iyi anlamak isteyenler , geçen yıl yazdığım Plüton üçlemesi olan seriyi okuyabilirler.

 5 Mayıs ta gerçekleşecek tutulma haritasında, akrep burcu yükseliyor. Yıl yöneticisi Venüs ,natal konumunun karşısında Uranüs bulunuyor ve tutulma derecesi ile birleşim halinde. Akrep meclisi anlatan 5. Evde duruyor. Normal kabul ettiğimiz rutinlerin, düzenin sarsılması, meclisi , vatan topraklarını , ülkenin ekonomisini ilgilendiren  alanda beklenmeyen, ani gelişmelerin olabileceği görülüyor. Koşulların pek rahat olmadığı bir ortamda, halkın dahil olduğu krizli durumları beraberinde getirebilir. Plüton Türkiye’nin Güneş ine kare açı yapmaya başlıyor. Bu açının kesinleşmesi birkaç yıl sürecek. Güneş, ülke haritasında ekonomik değerler, eldeki varlıkları anlatan 2. Evin yöneticisi olarak akrep burcunda 5. Evde yer alıyor. Güneş ayrıca ülke haritalarında Kralı simgeler. Bu süreçte kral koltuğunda oturan kişilerin değişime zorlanacağını söyleyebiliriz. Bilinçlenme ile aklın ve dirayetin hakim olduğu bir anlayışın getirdiği ekonomik dönüşümlerin gerçekleşmesini diliyorum. Aksi halde, kendi gerçekliğinden kopuk, yanlışlardan ve hatalardan kaçarak görmezden gelinmesi durumunda, bu açı içsel gerilimi ve çatışmayı beraberinde getirecek, eski yapıları zorla yıkacak olayları önümüze koyacaktır. Seçim tarihinden bağımsız olarak Türkiye’nin doğum haritasının aldığı etkiler, bu yıl içerisinde ülkenin yönetim kadrosunun ve meclis te değişim olacağını göstermekte. Özellikle 5 Mayıs ta Akrep burcunda ve 28 Ekim Boğa burcunda ki ay tutulması haritasında bu göstergeler bulunuyor.

5 Mayıs Ay tutulması

Yaz aylarından itibaren komşu ülkeler ve sınırlarımız ile ilgili konularda ciddi hareketlilikler gözükmekte. Diplomatik çalışmaların hız kazanmasının yanında askeri hareketliliğin artabileceği zamanlar olarak dikkat çekiyor

Türkiye’nin Dönüşümü ve Reformlar

 İnşaata dayalı ekonomik büyümenin sonuna gelindi. Yol yapmak, konutlar, binalar inşa etmek gerekliydi ve halen yapılması gerekiyor ama yöntem yanlıştı ve ranta kurban edilmemeliydi. Bunun bedelini de ülkece çok ağır ödedik ve uzun süre ödemeye devam edeceğiz. Kabuk değiştirme, dönüşüm Kova burcuna ait temalar ile gerçekleşecektir. Kova burcunun sembolizminde elektrik, elektronik, yazılım, uzay ve havacılık, yapay zeka gibi teknolojik alanlar bulunuyor.

Bu yıl yeni ekonomik model ile birlikte para sisteminde ve vergi alanında reformların ilk adımlarını görebiliriz. Belki bu konular, ekonomik çöküşün sonucu olarak ülkenin gündemine oturacaktır. Plüto kova sürecinde, insanca yaşam için yapılacak grevler, başkaldırmalar çok büyük olasılıktır. Toplumsal karşıtlıkların oluşması , iç çatışma ihitmalini de beraberinde getirebilir.

  Nilay Örnek in hazırlayıp sunduğu podcast’in konuğu olan Ferda Keskin konuşmanın sonunda Kant’a ait bir cümle aktarır.  O cümle şuydu. ‘’ Birlikte yaşamak herkesin kendi kimliğinin eşiğine çıkması ile ilgilidir. Bu eşiğe çıkıldığında ortak bir mekan oluşturabilir. ” Ülkemiz, ayrımcılık ve ötekileştirmeden çok fazla çekti. Rövanş karşılaşmaları ile bir diğeri diğerine hayatı zindan etti. Birlikte yaşamanın yolunu bulmadan önce bu eşiğin üzerine çıkılması gerekecek. Buda kolay elde edilemeyecek sanırım. Umalım ki ülkemiz bu zorluğun altından yepyeni ve adil bir düzen ile çıkabilsin.

M.Orhan Örtücü

23 /03/2023- İstanbul

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9684529167137686"
     crossorigin="anonymous"></script>